WAŻNE! Dzięki jednemu z użytkowników działanie forum zostaje przedłużone na rokAdministracja
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Hejkaa. Mam takie pytania. Czy osoba, która jest nosicielem HIV może wykonywać tatuaże? Może ktoś wykonywał tatuaże już mając HIV i coś wie na ten temat. Tak samo zastanawiam się czy można np. przebijać uszy. Jeżeli ktoś chciałby się podzielić swoją wiedzą jak to wszystko wygląda byłbym wdzięczny za imformacje.
Zrozumiałem że pytasz, czy osoba żyjąca z HIV może wykonywać tatuaże, czyli być tatuażystą. Stąd moja reakcja. A z tego co widzę to chodziło Tobie czy można samemu sobie zrobić tatuaż
Cytat: GK01 w 04-Maj-2022, 23:05:44Hejkaa. Mam takie pytania. Czy osoba, która jest nosicielem HIV może wykonywać tatuaże? Może ktoś wykonywał tatuaże już mając HIV i coś wie na ten temat. Tak samo zastanawiam się czy można np. przebijać uszy. Jeżeli ktoś chciałby się podzielić swoją wiedzą jak to wszystko wygląda byłbym wdzięczny za imformacje.Podstawowa rzecz, to nie ma "nosicieli HIV" , tylko osoby żyjące z HIV, lub zakażone HIV.Druga sprawa. Osoba zakażona może sobie robić tatuaże ile chce i przekłuwać co chce.Nie musi przy tym NIKOGO informować o swoim statusie serologicznym.